logo
Loading

پوشش ضد حریق چیست و چگونه اجرا می شود؟ نحوه محاسبه آن چگونه است؟

08 آوریل 22 - 03:36 ق.ظ

پوشش ضد حریق یکی از راه‌های استاندارد و تأیید شده از سوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی است که اجرای صحیح آن آورده شده در مبحث سوم مقررات ملی ساختمان، به منظور اخذ پایان کار ساختمانی ضروری است. اما واقعا پوشش ضد حریق چیست و نحوه اجرای آن چگونه است؟ در این مقاله از ابرگان سازه به معرفی انواع پوشش‌های ضد حریق، نحوه اجرا، الزام، استاندارهای اجرا و فرمول محاسبه اجرای آن پرداخته شده است. در ادامه با ما همراه باشید.

پوشش ضد حریق چیست؟

در پاسخ به پرسش پوشش ضد حریق چیست باید گفت که پوشش ضد حریق به موادی گفته می‌شود که روی فلزات و دیگر مصالح ساختمانی به کار رفته در ساختمان‌ها پاشیده می‌شود تا از سوختن آنها در هنگام آتش سوزی پیشگیری کرده و زمان تخریب سازه را به تعویق بیندازد.

البته در ساخت بسیاری از مصالح ساختمانی مانند انواع بلوک‌ها، کفپوش ها، اجزا غیر فلزی و … از مواد ضد حریق استفاده شده است و اجرای پوشش ضد حریق برای آنها ضرورتی ندارد.

اجرای پوشش ضد حریق در سازه فلزی بسیار رایج است. از آنجایی که آسیب پذیری در برابر حرارت بالا از معایب سازه فلزی است، پوشش ضد حریق این نقطه ضعف را به یک نقطه قوت تبدیل خواهد کرد.

چه ماده‌ای باعث خاصیت ضد حریق می‌شود؟

به طور کلی برای ساخت پوشش‌های ضد حریق از مواد معدنی و پلیمری استفاده می‌شود. برای پوشش‌های ضد حریقی که روی سازه‌های فلزی اجرای می‌شود از ورمیکولیت استفاده می‌شود.

البته پوشش‌های دارای بور، فسفر، نانوذرات و مواد ضد اشعه فرابنفش نیز از دیگر موادی هستند که در سایر پوشش‌های ضد حریق به کار می‌روند. در ویدیوی زیر نحوه عملکرد پوشش ضد حریق به خوبی نشان داده شده است.

ورمیکولیت چیست؟

ورمیلکولیت (Vermiculus) یک کانی پاراژنز بیوتیت (طلق نسوز) و فلوگوپیت است که از خانواده سیلیکات‌های آهن و منیزیم دار آبدار است. این کانی به رنگ قهوه‌ای، زرد و سبز دیده می‌شود و فلسی شکل است که برای اولین بار در معادن اتریش یافت شد.

این کانی به دلیل ویژگی‌هایی چون وزن مخصوص پایین، جذب آب بالا، ضد حریق، عایق، آنتی باکتریال، غیرسمی و دوستدار محیط‌زیست بودن؛ در صنایع مختلفی مثل لنت سازی، خوراک دام، کشاورزی (گلخانه‌های هیدروپونیک و افزایش رشد گیاهان مانند چمن)، عایق‌های دما بالا، صنایع بسته‌بندی و … کاربرد دارد.

پوشش‌های ضد حریق غیر معدنی

پوشش‌های ضد حریق غیر معدنی معمولاً به صورت رنگ‌های پلیمری و ترکیبات نانو و ژل‌های ضد حریق هستند که معمولاً به دلیل هزینه بیشتر تولید آنها، از قیمت بالاتری نسبت به انواع معدنی برخوردار هستند. در ادامه به چند نوع از آنها اشاره شده است.

رنگ ضد حریق چیست؟

رنگ‌های ضد حریق معمولاً به صورت یک لایه نازک روی سازه‌های فلزی و غیر فلزی اجرا می‌شوند و در مواجهه با دمای زیاد متورم شده و ساختاری زغالی پیدا می‌کنند. این تورم و ساختار زغالی از انتقال حرارت به لایه‌های زیرین جلوگیری کرده و زمان تخریب را به تعویق میندازد.

رنگ‌های ضد حریق از قیمت بالاتری نسبت به پوشش‌های ضد حریق پایه گچی و سیمانی دارند و به همین امر در بخش‌های خارجی و در معرض دید ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و مانعی برای زیبایی نمای ساختمان‌ها نیستند.



دیدگاهتان را بنویسید

*

راهکار ها پروژه ها logo خانه سوالات کاتالوگ